Ben je goed genoeg verzekerd? Voor veel mensen geldt dat ze grote risico’s lopen en vaak zijn ze zich daar niet eens bewust van. Dit geldt bijvoorbeeld voor de woonverzekering. Deze polis kan je heel veel problemen besparen. Loop je namelijk schade op aan je woning of aan de spullen die hierin staan, dan kun je je verzekeraar vragen om de schade uit te keren. Hierdoor voorkom je dat die schade uitmondt in een grote schuld waar je misschien jarenlang aan vastzit. Zeker bij grotere rampen, zoals bijvoorbeeld een brand, is een goede verzekering voor je woning het essentiële vangnet dat je wilt hebben. Heb je nog niets geregeld? Dan laten we je zien hoe je vandaag nog een woonverzekering afsluiten kunt.

Je hebt een huurhuis: sluit altijd een inboedelverzekering af

Niet iedereen hoeft alle verzekeringen te nemen die je voor je woning kunt nemen. Mensen die een huis huren, hebben lang niet alle opties nodig. Wat je altijd moet regelen, is een goede inboedelverzekering. Met deze polis verzeker je alle spullen die in je woning staan. Deze kunnen op heel veel manieren beschadigd raken, denk bijvoorbeeld aan een ongelukje waardoor iets valt, of een stroomschok door je woning waardoor al je elektrische apparatuur het niet meer doet, of aan een brand. Wat de oorzaak van de schade ook mag zijn, het is belangrijk dat je in staat bent om deze schade weer te herstellen. Anders wordt je tegenslag een langdurig probleem en dat wil je niet. Heb je een polis afgesloten voor je spullen, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die de schade aan je zal uitkeren. Zelfs wanneer je schade opgelopen hebt door cybercriminaliteit kun je bij je verzekering om hulp aankloppen. Er zijn dus redenen te over om een inboedelverzekering af te sluiten.

Je hebt een huis gekocht: voeg ook de opstalverzekering toe

Je verzekeraar maakt onderscheid tussen de spullen die in je huis staan en de woning zelf. Vandaar dat je ook twee aparte verzekeringen hebt: de opstal en inboedelverzekering. Ook als je een huis gekocht hebt, is de inboedelverzekering een must. Vergeet daarnaast niet om ook de opstalverzekering te nemen. Met deze polis kun je schade aan de structuur van je woning laten herstellen. Het gaat hier niet alleen om de woning zelf, maar ook over de objecten die aan je woning vastgemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die op je dak liggen. Ook valt de laadpaal voor je elektrische auto onder deze polis. Slaat het noodlot toe en kun je daardoor niet meer in je woning verblijven? Dan kun je je opstalverzekering zelfs gebruiken om je vervangende woonruimte mee te betalen. Dat maakt een goede woonverzekering alles wat je hoopt te hebben wanneer je woning zwaar beschadigd is. Zonder verzekering is het altijd de vraag of de schade hersteld kan worden.

Regel je zaken gelijk zodat je vele nare risico’s kunt uitbannen

Als je nog geen woonverzekering hebt afgesloten, is het tijd om dit gelijk even te regelen. De baten van deze verzekering stijgen namelijk torenhoog uit boven de kosten die je moet maken. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan om te zien wat de opties zijn. Vergeet niet om de aanvullende opties even te bekijken. Hiermee kun je je woonverzekering nog beter afstemmen op jouw situatie. Hoe beter je dit lukt, hoe meer voordeel je uit je pakket kunt halen. Bovendien krijg je ook korting als je meerdere verzekeringen afsluit.