Verfwinkel

Een kleur verf kiezen? Neem deze factoren mee in de productkeuze!

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe verf, dan is de kleur een van de belangrijkste aspecten van allemaal. Er zijn hierbij echter wel een aantal dingen waar je op moet letten. De keuze voor een nieuwe kleur verf is nog niet zo gemakkelijk als je van te voren zou denken. Dit zijn de dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe kleur verf.

De zon

Naast de gevolgen die schaduw en licht met zich mee kunnen brengen is ook zonlicht zeker een factor om rekening mee te houden. Zonlicht bevat namelijk zoals velen wel weten Uv-straling. Op lange termijn kunnen deze stralingen er voor zorgen dat de verf de kleur verliest. Een product moet daarom altijd worden gecontroleerd op kleurvastheid en op het feit of het goed bestand is tegen de zon. De zon kan namelijk voor meer problemen zorgen dan je lief is.

verfwinkel
verf

Licht

Het is zeker belangrijk om rekening te houden met licht. Zoals net al even kort werd genoemd is zonlicht zeker ook een factor die bij kan dragen aan beschadiging van de verf. Dit hoeft niet te gebeuren, maar belangrijk is dat je een product uitkiest op waar je het gebruikt. Hierom moet er bij de productspecificaties altijd goed gekeken worden of het product in dit opzicht geschikt is voor gebruik.

schildersbedrijf utrecht

Sfeer en uitstraling

Hier sta je niet altijd direct bij stil, maar ook uitstraling en sfeer zijn belangrijk. Welke sfeer wil je dat jouw huis uitstraalt. Past de kleur bij jouw wensen en bij de rest van de buurt. En wanneer je binnen schildert moet je jezelf uiteraard de vraag stellen, past de kleur goed bij het interieur? Geeft de kleur de juiste sfeer uitstraling die jij wenst te hebben?

Kleurstalen

Kleurstalen

Kleurstralen zijn heel handig. Het is zeker van belang dat een kleurstaal scherp blijft. Hij blijft namelijk niet altijd hetzelfde als het eindresultaat De kleur kan er wanneer je deze in het groot zou projecteren, en dus op grotere schaal zou uitvoeren er heel anders uit komen te zien als wat je van te voren in je hoofd had. Je wilt uiteraard dat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Misschien moet je op grotere schaal wel een aantal tinten lichter of donkerder nemen. Dat is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Er bestaan soms ook testers. Die zijn vaak net even iets handiger omdat je dan even een plekje kunt uitproberen.

Je kunt ook aan de schilder zelf advies vragen. Iemand met ervaring in het vak weet er meestal toch een stuk meer vanaf, en dat kun je in je voordeel gebruiken voor het klaren van de klus.

schilder