schilder offerte

Het inhuren van een schilder, tips voor de offerte!

Schilderwerk kun je gewoon zelf doen, of je kunt een ervaren schilder het werk voor je laten doen. Velen twijfelen over deze keuze. Natuurlijk, het kost geld, maar aan de andere kant bespaart het een hoop stress voor een klus die je vervolgens zelf niet meer hoeft te doen. Je kunt dan opgelucht ademhalen en gewoon weer doorgaan met andere dingen die je nog op de planning had staan. Wanneer je dan een schilder inhuurt, dan vraag je uiteraard eerst een offerte aan. Maar hoe kun je nu het beste besparen op een schilder offerte?

Een schilder offerte in het kort

 Een schilder kan 3 manieren hanteren voor het rekenen van tarieven. Ze kunnen een vaste prijs of een uurtarief rekenen, of ze kunnen een richtprijs hanteren. Dit doen wij zelf niet en het wordt over het algemeen af te raden om hier mee in te stemmen. Alles bestaat hieruit uit onzekerheid. Niet weten waar je aan toe bent is iets dat je niet wilt.

richtprijs
richtprijs

Denk eens na over een winterschilder

Winterschilders bieden hun diensten goedkoper aan. Dezelfde diensten tegen een lagere prijs enkel en alleen vanwege het feit dat je de schilder in de wintermaanden boekt. Dat is handig besparen. In de winter komt veel werk veelal stil te liggen voor de schilders, dat is waarom winterschilders goedkoper zijn in het verlenen van diensten.

Controleer de verrekende BTW

 Wanneer je een woning hebt die ouder is dan 2 jaar, dan heb je recht op een lager BTW tarief. Dan is het BTW tarief namelijk maar 9 procent. Normaal gezien krijgt men een BTW tarief van 21 procent, en dit is uiteraard een behoorlijk verschil. Dit tarief moet normaal gezien meestal al in de offerte te vinden zijn. Wanneer dit niet zo is dan is dit zeker in de eindfactuur te vinden. Wanneer er iets verkeer is gegaan, dan heb je alle recht om een terugbetaling aan te vragen.

Nieuwbouw
bouw
Bestaande Bouw-Ouder dan 2 jaar

Projecten

Medewerkers

Jaren ervering

Den haag schilder

Bepaal de vereisten in ervaring.

 Je wilt uiteraard iemand met zo veel mogelijk ervaring in het vak, maar aan de andere kant is het ook handig om te bedenken in hoeverre dit nu eigenlijk nodig is voor de desbetreffende schilderklus. Een ervaren schilder kost uiteraard een stuk meer dan een schilder met net iets minder ervaring. Wanneer ervaring geen prioriteit is voor de klus die je wilt laten doen, dan kan hier makkelijk op worden bespaard. Het gaat er niet enkel om hoe veel ervaring iemand heeft, het gaat ook om de werkwijze van een bepaald bedrijf. Hoe pakken zij hun klussen aan, verlenen ze goede service. Hoe zijn ze met communicatie en het inwilligen van wensen van klanten? Ervaring is zeker een goed teken, maar het is ook weer niet alles.