Muur sauzen

Muren laten sauzen, wat gaat dat kosten?

Wanneer je in een nieuwbouwwoning terechtkomt dan is het waarschijnlijk nodig om de muren te laten sauzen. Ook wanneer je in een al wat ouder huis terechtkomt dan kan het ook een goed idee zijn om de muren te laten sauzen. Of misschien staan de muren er al een tijdje bij met de behoefte om opnieuw gesaust te worden.

Uitbesteden of zelf doen?

Het is voor velen toch maar beter om het sauzen van de muren uit te besteden. Maar waarom zou je dit dan uit laten besteden? Heel simpel, een schilder heeft meer ervaring. Zelfs de meest ervaren schilder ervaart het sauzen van de muren nog als een hele intensieve schilder klus. Het klinkt heel simpel, even een muurtje witten. In de praktijk ligt het toch echter net even iets ingewikkelder dan dat je zou verwachten. Je wilt uiteraard geen geld verspillen een het witten van een muur en het uiteindelijk alsnog moeten laten uitbesteden.

Muren laten sauzen
muur sauzen Utrecht

Wat kost het dan?

De prijzen voor het sauzen van muren kunnen variëren tussen de 8 en de 12 euro per vierkante meter. Wanneer de muur moet worden gespoten dan is dit iets goedkoper. Deze prijs kan variëren tussen de 6 en de 10 euro per vierkante meter.

Sauzen over behang heen?

Je kunt muren laten sauzen wanneer er nog behang op zit. Zaak is wel om te zorgen dat het stevig vastzit. Wanneer dit niet het geval is dan kun je het behang maar beter loshalen, controleer dit van te voren.

Muren laten sauzen
Den haag schilder bedrijf

Ook is het belangrijk om alle afspraken goed zwart op wit te laten zetten. Welke diensten worden er verleend? Wat zijn de wensen, wat zijn de prijzen en hoe zijn de tarieven opgebouwd. Dit zorgt er voor dat je kunt voorkomen dat je tegen problemen aanloopt wanneer de klus is geklaard. Je kunt dan tegen onverwacht complicaties aanlopen die je liever uit de weg wilt gaan. Voor dit soort dingen is het toch beter om alles duidelijk zwart op wit te hebben staan. Je kunt dit altijd eisen van een schilder of überhaupt van iedere dienstverlener. Wanneer alles zwart op wit staat dan neemt dit ook weer een hoop stress weg.

Voorzorgsmaatregelen nemen

Het is wel belangrijk om bij zowel het spuiten als het sauzen van de muur voorzorgsmaatregelen te nemen, een schilder neemt dit meestal niet uit handen wanneer hij met de muur of met het plafond aan de slag gaat. Het is daarom belangrijk om het nodige af te dekken voordat de schilder aan de slag gaat met zijn of haar materiaal. Ook is het belangrijk om er voor te zorgen dat de schilder zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan. In sommige gevallen kan het zo zijn dat hierdoor de prijs kan worden verlaagd.

Muren laten sauzen