Je hebt een boottrailer die aan vervanging nodig is, hier zouden ook alleen de boottrailer onderdelen vervangen kunnen worden. Maar welke boottrailer onderdelen zijn er en waar moet je precies op letten? In deze blog gaan wij jou zoveel mogelijk uitleggen over boottrailer onderdelen en dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe boottrailer.

Wat is een boottrailer?

Boottrailers zijn minder ‘’standaard’’ dan andere aanhangers, deze worden namelijk afgesteld voor de desbetreffende boot. De lengte en breedte zijn dan van belang maar ook zeker het gewicht. Voor bijvoorbeeld een sloep heb je andere boottrailer onderdelen nodig dan een rubberbootje. Bij het zoeken naar de juiste boottrailer onderdelen is het ook niet erg om opzoek te gaan naar fora of andere boottrailer eigenaren om jullie kennis te delen.

Boottrailer onderdelen vervangen

Er zijn verschillende onderdelen die speciaal zijn ontworpen voor boottrailers om ervoor te zorgen dat de boot veilig en efficiënt kan worden vervoerd. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de belangrijkste boottrailer onderdelen die speciaal zijn ontworpen voor boottrailers:

  1. Kielrollen: Kielrollen zijn rollen die zijn ontworpen om de kiel van de boot te ondersteunen en te beschermen tijdens het laden en lossen. Deze rollen zijn speciaal ontworpen voor boten omdat ze zijn aangepast aan de specifieke vorm van de kiel van de boot.
  2. Boegsteunen: Boegsteunen zijn steunen die zijn ontworpen om de boeg van de boot te ondersteunen en te beschermen tijdens het vervoer. Deze steunen zijn meestal verstelbaar, zodat ze kunnen worden aangepast aan de grootte van de boot.
  3. Zijgeleiders: Zijgeleiders zijn geleiders die zijn ontworpen om de boot in de juiste positie te houden tijdens het laden en lossen. Ze zijn meestal verstelbaar, zodat ze kunnen worden aangepast aan de grootte van de boot en de breedte van de trailer.
  4. Verstelbare achtersteunen: Verstelbare achtersteunen zijn steunen die aan de achterkant van de trailer zijn gemonteerd en die zijn ontworpen om de boot in de juiste positie te houden tijdens het vervoer. Deze steunen zijn meestal verstelbaar, zodat ze kunnen worden aangepast aan de grootte van de boot.
  5. Bootlier: Een bootlier is ontworpen om de boot op de trailer te trekken tijdens het laden en lossen. Deze lieren zijn speciaal ontworpen voor boten omdat ze zijn aangepast aan het gewicht en de grootte van de boot.
  6. Verlichting: Omdat sommige boottrailers ook het water in gaat, zul je in sommige gevallen waterdichte lampen nodig hebben. Deze lampen zullen dan speciaal gemaakt zijn voor boottrailers, net als lampen met magneten, die kan je makkelijk loshalen voordat de boottrailer het water in gaat!

Meer boottrailer onderdelen en informatie?

Wilt u nog meer info over boottrailer onderdelen? Neem eens een kijkje bij het assortiment boottrailer onderdelen van Aanhangwagendirect! Aanhangwagendirect heeft boeggeleidingen, kimrollen, kielrollen, vangmuilen en nog veel meer boottrailer onderdelen en boottrailer accessoires voor je. Aanhangwagendirect verkoopt zelf geen boottrailers, alleen de boottrailer onderdelen en boottrailer accessoires. Wanneer er vragen zijn kunt u altijd terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.