Iedere ondernemer weet hoe belangrijk het vandaag de dag is om bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Eén van deze manieren is door ervoor te zorgen dat je tijdens het logistieke proces zo min mogelijk waste hebt. Vooral wanneer je producent bent van droge stoffen, zoals rijst, maar ook allerlei andere stoffen, is het raadzaam om deze op een goede en vooral ook gesloten manier te kunnen laden. Het gebruik van beladingsbalgen is hierbij de perfecte manier om dit te kunnen doen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de producten, zonder tussenkomst van een andere handeling, direct in de vrachtwagen kunnen worden geladen. Je kunt je dus wel voorstellen welke voordelen dit oplevert.

Wat zijn beladingsbalgen precies?

Wellicht het begrip beladingsbalgen nog ietwat vaag voor je. Om je wat meer duidelijkheid te geven, is het goed om in een notendop uit te leggen wat dit nu exact is. Een beladingsbalg is in principe niet veel meer dan het eindstation tijdens het gehele proces van het laden van goederen. Dit wordt vervolgens gebruikt voor het laden van vrachtwagens, silo’s maar natuurlijk ook schepen. Wat je namelijk vaak ziet, is dat een deel van de goederen tijdens het laden verloren gaan. Dit komt doordat het met ontzettend veel kracht in de desbetreffende bak wordt gestort, dan het vanzelf weer deels omhoog komt. Door gebruik te maken van een beladingsbalg, is dit niet meer mogelijk. Het is namelijk een gesloten systeem, wat het omhoogkomen van de goederen bemoeilijkt. Gebeurt dit toch, dan kan het vervolgens geen kant meer op.

Minder verlies, waardoor je meer omzet overhoudt

Iedere ondernemer wil natuurlijk maar één ding en dat is een zo hoog mogelijke winst aan het einde van het jaar. Dit kun je op een aantal verschillende manieren realiseren. Eén van deze manieren is door ervoor te zorgen dat je minder verlies hebt. Door het gebruik van de beladingsbalgen van veenstratechnology.nl, is dit geen enkel probleem. Je zorgt er op deze manier namelijk voor dat de goederen zo goed als volledig worden geladen, waardoor het verlies minimaal is. Dit draagt niet alleen bij aan een verhoging van de omzet, dus ook winst, maar zorgt er ook voor dat je minder hoeft te produceren om dezelfde capaciteit te kunnen halen, waardoor je minder CO2 uitstoot.

Geen kosten maar een investering

De eenmalige uitgave voor dit systeem kunnen worden gezien als investering. Doordat je minder verlies hebt, houd je meer over, waardoor je uiteindelijk met dezelfde productie, meer omzet weet te behalen. Hierbij is het wel belangrijk te kijken wat je jaarlijkse productie is, zodat je voor jezelf een reële inschatting kunt maken van wat de terugverdientijd is van deze investering. Ben je nu een startende ondernemer, dan heb je vaak ook de mogelijkheid om ervoor te kiezen om te gaan leasen. Zo kun je je geld voor andere zaken gebruiken, maar profiteer je wel direct van het gemak van deze investering.