Verhuizen is een proces vol beslissingen, van de aankoop van een huis tot de verhuizing van al uw bezittingen. Als u een van de grootste verplichtingen bent aangegaan, namelijk waar u gaat wonen, is de volgende keuze hoe u daar gaat komen. Of u nu verhuizers inhuurt, zelf verhuist, een vrachtwagen huurt of met vrienden en familie verhuist, het hele proces kan overweldigend aanvoelen.

Hoe u zich voelt verhuist wordt bepaald door een aantal factoren, zoals uw budget, de verhuizing naar Rotterdam voor uw nieuwe huis en hoeveel er verhuisd moet worden. Een goede manier om te helpen beslissen is de voor en tegens van verhuizers inhuren of het zelf doen te bekijken.

Zelf verhuizen – Voor- en nadelen

Voor een kleinere verhuizing is het hele proces van u, hoeft u alleen maar te bezoeken de verhuizers of opmerking met ons. Er zijn verschillende voor- en nadelen voor het voltooien van uw verhuizing.

Volledige controle

Als je zelf verhuist, dan heb je volledige controle over het hele proces. Je kunt zelfs de manier waarop je spullen in- en uitladen bepalen om er zeker van te zijn dat je bezittingen worden ingepakt volgens jouw normen.

Geld besparend

Een verhuisbedrijf kan perfect voor iemand met een krap budget. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan honderden euro’s kosten waarbij de kleine dingen erop optellen. Het huren van een vrachtwagen, vooral voor een korte afstand verhuizing, kan u honderden euro’s besparen.

Geen perfectie nodig

Dit is hoe u moet doen als u met verhuizers werkt. Zij willen graag dat de spullen op een bepaalde manier worden ingepakt. Als u eindelijk zelf verhuist, kunt u zo maar inpakken hoe u dat wilt; inclusief het gebruik van zakken en het laatste moment bij elkaar gooien.

Dilemma’s van zelf verhuizen

Zwaar werk

Om uw spullen te verhuizen zonder een verhuisbedrijf in te huren, bent u volledig op uzelf aangewezen. Waar u waarschijnlijk het hulp van vrienden en familie zal krijgen.

Planning

Zonder de hulp van verhuizers moet u de hele verhuizing zelf plannen, van het inpakken tot het huren van een vrachtwagen en het organiseren van de verhuisdag. Het is aan u om ervoor te zorgen dat alle stukjes van de puzzel in elkaar passen zodat uw belangrijke verhuisdag probleemloos verloopt.

Verhuizers inhuren – Voor- en nadelen

Sommige residentiële verhuizingen zijn niet eenvoudig om te doen omdat ze u kunnen ontmoedigen, in het geval van lange-afstandsverhuizingen. Bovendien kan een verhuisbedrijf bijvoorbeeld de oplossing zijn.

Zit achterover en ontspan

Totdat u een datum voor het verhuizen hebt geregeld, kunt u zich geen twijfels maken over het zware werk. Als u dit op een professionele manier wilt laten uitvoeren door een verhuisservice, kunt u achteroverleunen en ontspannen tijdens het proces.

Efficiënt

Lokale verhuizers die gevraagd worden om te helpen bij de verhuizing van individuele families zijn getraind in het handhaven van de veiligheid. Waar uw familieleden en vrienden net wel of niet op tijd zijn, is een bedrijf onder contract om u op de juiste datum te verhuizen.

Minder stress

Hoeft u zich nergens zorgen over te maken, afgezien van het weggooien of doneren van spullen die u niet mee wilt hebben. De meeste residentiële verhuisbedrijven hebben inpak- en uitpakdiensten als extra optie, wat nuttig blijkt als u de ruimte in uw budget hebt. 

Als u het beste van de verhuizers wilt laten zien, dan moet u ervoor zorgen dat u er niet te veel op hebt aan te merken.

Nadelen van een verhuisservice

Weinig tot geen flexibiliteit

Als u eenmaal een contract heeft getekend met een verhuisbedrijf, bent u net zo verplicht als zij om op een bepaalde dag klaar te zijn met de verhuizing. Er staat weinig tot geen ruimte voor, als er meer tijd nodig is voor de verhuizing.

Budgetgerelateerd

Het inhuren van lokale verhuizers kan een aanslag zijn op uw budget, vooral nadat u geld hebt uitgegeven om uw nieuwe huis te vinden. Zij kunnen misschien niet zo veel kosten als u denkt, maar zij kunnen toch een paar honderd euro kosten.