Het schilderen van een plafond is niet zo moeilijk als het lijkt. Een goede voorbereiding is ook hierbij het halve werk.

Bescherm uw meubels voor u te werk gaat

Maak als eerste de kamer leeg en bedek de vloer met doeken. Verwijder voordat u begint zoveel mogelijk meubels uit de kamer. Hierdoor kunt u gemakkelijker manoeuvreren door de ruimte waarin u werkt. Gebruik hangende doeken om meubels te bedekken die te lastig zijn om te verplaatsen.

Afplakken maakt het schilderen eenvoudiger

Maskeer de bovenkanten van muren en kroonlijsten met schilderstape. Als u alleen het plafond schildert en niet de muren, gebruik dan schilderstape met snelsluiting waar de muren het plafond raken. Schilderstape moet ook worden aangebracht rond alle lijsten die de randen van het plafond versieren.

Een goede voorbehandeling is het halve werk

Prime voordat u het plafond schildert. Breng een laag primer voor binnen met een roller aan. De primer zorgt voor een onderlaag en maakt het in de meeste gevallen mogelijk om slechts één laag verf te gebruiken om af te werken. De specifieke primer die u gebruikt, is afhankelijk van de textuur van uw plafond.

Huren van een steiger

Als u een tijdje bezig moet met uw plafond, dan is het natuurlijk niet fijn om met een gestrekte nek en pijn in de schouders dit te doen. Tegenwoordig kunt u voor een prima prijs een kwalitatieve steiger kopen. Skyworks steiger kopen – rolsteiger.net zorgt ervoor dat u op een eenvoudige wijze de geschikte steiger kunt kopen die aansluit op de klus die u wilt gaan uitvoeren. Rolsteiger.net heeft een breed scala aan steigers die goed in elkaar te zetten zijn. Het is natuurlijk fijn dat u geen uren nodig heeft om een steiger in elkaar te zetten. Bovendien moet deze als u hem uit elkaar haalt naar de klus, niet teveel ruimte innemen in uw berging of garage. Het aanschaffen van een steiger voor thuiswerkzaamheden is echt een goede investering voor de lange termijn. Vroeg of u laat als u moet klussen of uw plafond verven is het handig dat u een steiger beschikbaar heeft. U zit hierdoor nooit met gedoe rond verhuren, maar heeft hem in een handomdraai beschikbaar als u dit wilt.