Het klinkt misschien cliché omdat het vrij logisch is dat een gladde muur makkelijker te sausen is zijn dan groffe muren voor oneffenheden. Toch zien we maar al te vaak dat er niet goed gestucd is en dat er veel plekken zijn die lastig te verven zijn zonder dat het strijklicht de bolling of verkeerde aanhechting onthuld. Vaak wijzen we klanten erop dat een muur die niet glad is niet mooi overkomt wanneer we klaar zijn met schilderen. Het licht valt de kamer in en eigenlijk direct zie je waar het mis gaat. Wat je kunt doen is een deel van het stucwerk met een betel uithakken en het rechttrekken waarna we met goed licht kunnen zien of het egaal gemaakt is. Goed verlichting is dus belangrijk voor een schilder maar ook vaak lastig om daglicht na te bootsen. Het is toch ander licht en je beeld van de geverfde muur wordt er door beïnvloed. We hebben nagedacht over dit probleem en zijn tot de conclusie gekomen dat we enkel nog licht gebruiken met een minimale lumenstroom van 4000lm en hoger.

Kleurverschil minimaliseren

Ook voor de werkplaats gebruiken we dit soort verlichting om kleurverschil te minimaliseren We zien vaak dat het licht uit de werkplaats anders was waardoor we eenmaal bij de klant zijn aangekomen er sprake was van kleurverschil.  Om dit te voorkomen hebben we werkplaatsverlichting LED gekocht bij een bedrijf die armaturen verkoopt en zij hebben ons geadviseerd om te investeren in een hoog daglicht armatuur die enorm veel energie bespaart maar ook veel licht afgeeft. Eenmaal dat de lampen hangen in een lichtlijn zagen we direct verschil. Er was amper nog schaduwwerking en de kleur van de verf leek wel alsof je buiten naar de kleur keek. Het was prima en je zag vrijwel direct resultaat. Een mooi compliment van de collega’s.