Leren autorijden, het is de eerste stap naar dat stukje meer vrijheid en zelfstandigheid.
Maar voor het zover is, staat eerst nog de rijopleiding en het examen op het programma. Je wilt op een veilige, verantwoorde en hoffelijke manier aan het verkeer deelnemen en daar leer je bij rijschool Den Haag alles over.

De theorie

Misschien niet meteen het leukste deel van de opleiding, maar wel heel belangrijk. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, is een goede kennis van de wegcode, de verkeersborden en een basiskennis van de technische aspecten van je auto vereist. De gratis theoriecursus stelt je in staat je goed voor te bereiden op je eerste examen, namelijk het theoretisch examen. Pas als je hiervoor geslaagd bent, kun je verder gaan.

De theorie omzetten in de praktijk

Met je diploma theorie op zak, ben je nu klaar om de achter het stuur plaats te nemen. Onder begeleiding van een goed opgeleide en ervaren instructeur zet je de eerste stap als chauffeur in het verkeer. Tijdens je lessen gaat je instructeur allerlei parcours met je rijden om je aan de ene kant vertrouwd te maken met het autorijden en aan de andere kant om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk verkeerssituaties leert kennen en er vertrouwd mee raakt. Daarnaast maken ook het oefenen op parkeren, achteruit rijden, starten op een helling en dergelijke deel uit van de opleiding.
Bij Rijschool Den Haag kun je ook kiezen voor een spoedcursus die je in staat stelt om in amper twee weken tijd je rijbewijs te halen. Handig als je bijvoorbeeld voor school of werk dringend je rijbewijs nodig hebt.

Je rijbewijs op zak

Ben je geslaagd voor zowel je theorie als je praktijk? Proficiat, je bent nu helemaal klaar om veilig en verantwoord de weg op te gaan. De intensieve opleiding die je gevolgd hebt, zal ervoor zorgen dat je in elke situatie het hoofd koel weet te houden en gepast te reageren. We wensen je alvast vele veilige en kilometers toe.